Wonen in het hart van de residentie

Welkom

KJ vormt straks dé entree naar de bloeiende en internationale stad die Den Haag is. De warm verlichte gewelven van de openbare ruimte onder de torens vormen een omgekeerd duinlandschap waarop straks de Universele Rechten van de Mens worden getoond. Deze ruimte is de verbinding tussen het vernieuwde centraal station en het uitgestrekte groene park. Het geeft u direct het gevoel dat u deel uitmaakt van dé stad achter de duinen, waar met alle inspanningen de rechten van de mens worden beschermd. Hier komen vele nationaliteiten samen en vinden zij hun weg naar alle overheidsgebouwen, NGO’s en ambassades. Omgekeerd is KJ straks ook een ideale plek om te wonen voor mensen die een snelle verbinding willen met bijvoorbeeld Brussel, Parijs en Londen. Met alle internationale treinverbindingen bent u er zo. Maar vliegen vanaf Schiphol of Rotterdam-The Hague airport is ook snel geregeld.

Van jachtgebied tot groene loper

Het park: de groene loper

Direct voor KJ ligt het groene park ‘De Koekamp’. Het is een park met grote waterpartijen en een hertenkamp. Oorspronkelijk was dit het jachtgebied van de Graven van Holland. In de 19e eeuw werd het jachtgebied veranderd in een Engelse tuin door de bekende architect Zocher. De Koekamp is een heel bosrijk park en staat in directe verbinding met het Malieveld en het Haagse bos. In De Koekamp vindt u tussen de oude bomen ook veel Ooievaars, die er als symbool van de stad, jaarlijks terugkomen om er hun eieren uit te broeden. Het park is een aangenaam groengebied om te wandelen en te sporten. Het oorspronkelijke ontwerp van Zocher wordt met de bouw van KJ nog verder doorgetrokken naar het KJ-plein. Zo ontstaat er een fraaie groene loper vanuit het centraal station, zó Den Haag in.

Een nieuw icoon voor Den Haag

Architecture

Een interview met Michael Schuurman van Architect Powerhouse company

Wat zijn de uitgangspunten geweest bij het ontwerp?
Het ontwerp is voortgekomen uit ontwikkelingen die de gemeente Den Haag heeft doorlopen voor het KJ plein. Wij hebben ervoor gekozen om extra kwaliteit toe te voegen aan het gebouw door de appartementen in het midden trapsgewijs op te bouwen en zo een groene vallei te creëren naar de twee torens toe. Met deze groene vallei op het zuiden krijgen de appartementen unieke buitenruimtes. De groene vallei en het toekomstige groene plein voor KJ vormen samen een ‘echo’ van de nabijgelegen Koekamp. Dat is het historische 17e eeuwse park tegenover het centraal station van Den Haag. Het wordt op die manier vanuit het maaiveld als het ware zo het gebouw op getrokken. Met dit groene loper effect krijgt de stad een nieuwe entree om trots op te zijn.

Appartementen met daktuin
Naast de gemeenschappelijke daktuin op de 8e verdieping hebben een aantal appartementen in de groene vallei ieder een eigen daktuin. Deze daktuinen variëren tussen de 15 en 30 m2. Om er ook een echte tuin van te maken is er al rekening gehouden met een verdiept gedeelte waar een flinke boom in past. De groene elementen dragen bij aan het concept van het gebouw en zijn daarmee essentieel.

Welke maatregelen zijn er genomen om het gebouw duurzaam te maken?
Als belangrijkste maatregel worden alle appartementen aardgasloos. Vanwege de Energietransitie is dat vanuit de overheid een standaard vereiste. We maken het mogelijk door de appartementen aan te sluiten op een warmte-koude pomp. Hiermee worden de appartementen ’s zomers gekoeld en ’s winters verwarmd door opgeslagen warmte-koude diep uit de bodem. Een van de andere maatregelen die we treffen is het werken met zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout. Daarmee zijn ze ook op lange termijn mogelijk weer herbruikbaar of gemakkelijk te verwerken.

Welke andere bijzonderheden zijn er in het gebouw?
De onderste laag van het gebouw, direct aan het plein, is voor een groot deel opengewerkt alsof er als het ware een duinlandschap in uitgehouwen is. Dit vormt vanuit het centraal station een aantrekkelijke nieuwe entree het centrum van Den Haag in. De duizenden dagelijkse passanten lopen er straks onder de uitgeschreven tekst van De Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens door. De houten bekleding van het gewelfde plafond loopt helemaal door tot in de hoogwaardig afgewerkte glazen woonentrees en de winkel-/horecaruimtes van het gebouw. Door het gebruik van het glas zijn de ruimtes licht en transparant. Zo loopt het golvende effect van het duinlandschap door in de andere ruimtes. Ook de natuurstenen vloer van de openbare ruimte loopt door in de verschillende woonentrees en winkel-horecaruimtes en vormt zo één geheel. De woonentrees krijgen een extra luxe uitstraling door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen zoals marmer, metaal, glas en hout.

Het KJ gebouw is uitgerust met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Wanneer u bijvoorbeeld als bewoner met uw telefoon richting de entree loopt opent de deur zich automatisch en staat de lift al klaar om u naar uw eigen etage te brengen. Door deze technische middelen is het gebouw en de routing efficiënt en zijn er in het algemeen minder liften nodig. Dat bespaart veel energie zonder dat bewoners er iets van merken of er hinder van ondervinden.

Er is ruimte voor retail en horeca op de begane grond gepland. Hoe wordt het ingevuld?
De gemeente heeft in het bestemmingsplan aangegeven dat er ruimte is voor hoogwaardige detailhandel en kleinschalige horeca. Er komen diverse handige voorzieningen zoals een laundrybar waar u uw was kunt laten reinigen, maar ook een goede kop koffie kunt drinken. Om van het KJ-plein een levendig plein te maken is er een horeca paviljoen in het ontwerp meegenomen. Zo is er straks een gezellige mix van bezoekers, reizigers en bewoners.

Samen leven, samen delen
Met het ontwerp van een reeks Friends-woningen, vernoemd naar de populaire tv serie uit de jaren ‘90, beantwoorden wij de vraag naar woningen voor bewoners die tijdelijk willen verblijven in het gebouw. Een uitkomst voor de vele expats die Den Haag telt. Samen delen is het nieuwe hebben. Daarom delen de bewoners van deze appartementen de woonkamer, keuken, badkamer en hebben ze wel ieder een eigen slaap- annex werkkamer voor de rust en privacy.

Bij de kleinere appartementen in het gebouw is het vaak niet mogelijk om een extra slaapkamer te realiseren. Daarom wordt er op de 2e verdieping een aantal logeerkamers ontworpen die alleen door bewoners en hun gasten te gebruiken zijn. Handig voor als u bijvoorbeeld familie van ver op bezoek heeft en ze willen graag een nachtje blijven slapen. En komt ook een fitnessruimte voor bewoners en een gezamenlijke ruimte met daktuin op de 8e verdieping. Die kunnen bewoners reserveren voor een gezellig avondje koken met de kookclub of voor andere privédoeleinden waar u net even meer ruimte voor nodig heeft.

Licht, lucht en uitzicht tot aan zee

Daklandschap: een groene vallei tussen de torens

De vele groene dakterrassen en de gemeenschappelijke daktuin in de vallei geven het gebouw een open karakter. Door deze tuinen op hoogte ervaart u een ruimtelijk gevoel en geniet u vanuit de woning van het groene uitzicht. Kinderen kunnen buitenspelen op uw eigen daktuin midden in de stad, op een zomerse avond is het een ideale plek voor een gezellige borrel of een uitgebreid diner met uitzicht over het levendige plein in de luwte van twee elegante torens.

Your central hub to everywhere!

Comfort

Comfort is een breed begrip, maar in KJ komt u het overal tegen. Bij de entrees met servicedesk, in de lift met bewonersherkenning. In de afwerking van de woningen. Maar niet alleen de appartementen zijn van alle gemakken voorzien, ook de locatie en de directe omgeving maakt wonen in KJ juist zo comfortabel. U woont er op een centrale hub vanwaar de wereld bijna letterlijk aan uw voeten ligt. De luxe van snel en gemakkelijk reizen via Den Haag Centraal is een uitkomst. Het royale winkelaanbod van Den Haag is op loop- en fietsafstand heel goed te bereiken. Sporten kan straks in de eigen gym van KJ of buiten voor de deur in de Koekamp en het Haagse bos. Wilt u met een trammetje naar Scheveningen op een zomerse dag? Of gewoon lekker op de fiets naar zee. Dat gaat prima vanuit KJ.

Meld je aan voor de nieuwsbrief:
[homedna_form code=”d0a765cd-9bb0-4a4c-ba05-40683d7cb1bb” redirect=”/bedankt”]

Zoekvenster sluiten